Den 6 januar 2008

Kære Lone og Jørn

Jeg skriver nu vores historie om, hvordan vi fik hjælp i vores familie.

Vores datter Mathilde fik i marts månede 2007, da hun var 3 år og 4 mdr., konstateret børneleddegigt (juvenil reumatoid artrit) med aktivitet i venstre knæ. Lille Mathilde fik foretaget en masse undersøgelser og fik behandlinger bla. blev hun lagt i fuld narkose for at få sprøjtet binyrebarkhormon ind i knæet, det blev også bedre men efterfølgende blev Mathilde sat i behandling med methotrexat (en mild form for kemo, som tidligere blev brugt i højdosis af leukæmipatienter) dette betød at Mathilde skulle have en indsprøjtning 1 gang ugentlig samt piller for at modvirke bivirkninger. Endvidere startede hun genoptræning via fysioterapeut 1 x ugentlig.

Igennem nogle meget gode venner hørte vi om Jørn da han havde hjulpet Dem. Vi var ikke længe om at få bestilt en tid og den 18 maj 2007 kom Mathilde til at møde Jørn. Mathilde var naturligvis meget genert, men alligevel efterhånden vant til at blive undersøgt. På dette tidspunkt kunne Mathilde ikke rette sit venstre ben helt ud og hun havde en benlængdeforskel på 1½ cm, som var blevet observeret af børnelægerne. Mathilde er en tillidsfuld pige og kravlede op på Jørn´s briks, efter han havde overbevist hende om, at han ikke havde nogle nåle!

Dagen efter vågnede Mathilde, og det første hun sagde var; Mor, mor jeg kan strække mit ben! - og helt rigtigt, det venstre ben kunne nu strækkes fuldt ud.

Den 13 juni 2007 var vi så igen til kontrol på Rigshospitalet og nu fandt de ikke længre nogen benlændeforskel og de var meget tilfredse med at Mathilde kunne strække sit venstre ben helt ud.

Mathilde har det nu rigtig godt og får en meget lav dosis Methotrexat 1 gang om ugen samt fysioterapi en gang om ugen. Vi holder stadig vores kontakt med Jørn ved lige , og det er skønt at kunne sige, at der de sidste 3-4 mdr. ikke har været aktivitet i Mathildes børneleddegigt.

Mange kærlig hilsner fra Mathildes mor.

Anne H.

Udviklet af DiaVision | Gravlevvej 6 Gravlev | 9520 Skørping | Tlf +45 98375225 (man/ons: 8.00-9.00)  |