Artikel fra Hjemmet 22. oktober 2001

OPERATION TANKEKRAFT

Hanne og Kaj-Ole er lykkelige for den hjælp de har fået. Et mareridt af smerter er overstået og de kan igen føre en aktivt tilværelse i huset på Mols

Hanne Brok sagde nej tak, hver gang lægerne foreslog hende en operation. Først for en diskusprolaps, siden for et beskadiget knæ og stive fingre. Hun ville ikke under kniven og endte med ulidelige smerter. Så kom hun i kontakt med en nordjysk naturlæge med helende hænder.

Mirakel er et ord, Jørn Knudsen sjældent tager i sin mund. Han undgår omhyggeligt at love, at han og hans partner Lone Nielsen kan levere mirakler. Men i omegnen af Ebeltoft kan et andet par bevidne, at noget i den retning forekommer.

Hanne og Kaj Ole Brok måtte i 30 år leve med smerter og besvær. De giftede sig i 1963 og startede samme eget malerfirma.

Fire børn berigede familielivet, men omkring 1970 fik Hanne problemer med ryggen.
- Det viste sig at være en diskusprolaps. Jeg ville ikke opereres og blev forberedt på, at jeg kunne ende i kørestol. Jeg gik til kiropraktor, prøvede med zoneterapi, akupunktur, massage og meget andet, husker Hanne, som trods alle trængsler fødte sit femte barn i 1975.

Hun bed smerterne i sig og passede sine gøremål som mor og maler. Hun og manden begyndte at spille golf, men fritidsfornøjelsen fik en brat ende, da Hanne i 1994 trådte i et hul og pådrog sig en meniskskade i højre knæ.
- Jeg havde modbydeligt ondt, men ingen skal skære i mig, så længe jeg kan undgå det. Det holdt dog hårdt, og herhjemme lå jeg på en drømmeseng. Når jeg skulle omkring, skubbede Kaj Ole mig rundt på en kontorstol.
De følgende år overskyggede smerterne alt andet for den nu 58-årige Hanne Brok. Jobbet blev en daglig udholdenhedsprøve, og den tog til, da hendes fingre for to år siden begyndte at krumme sig, så hun dårligt kunne holde på rulle og pensel.

- Det er en arvelig lidelse, som består i, at senerne forbenes og trækker sig sammen, forklarer hun. - Jeg fik at vide, at det var uhelbredeligt.
I påsken sidste år var Hanne så plaget af knæsmerter, at hun måtte kravle op og ned ad trappen. Hun ringede til den nordjyske naturlæge Jørn Knudsen.
- Jeg havde hørt, at han kunne heale gennem telefonen, men det lykkedes dog ikke i første omgang. I stedet kom han og hans partner Lone herned, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. De fjernede jordstrålerne i huset, hvor vi har boet i 14 år. Derefter fik både Kaj Ole og jeg en tur på spisebordet, og virkningen var fantastisk, siger hun.
- Efter 10 minutter kunne jeg rejse mig og konstatere, at smerterne i knæet var væk. For første gang i 30 ar havde jeg heller ikke ondt i ryggen. Jeg havde helt glemt mine stive fingre, men de blev
rettet ud pr. telefon 14 dage efter, tilføjer Hanne og viser smilende sine udstrakte hænder frem.

Kaj Ole, der er både malermester og kunstmaler, blev lettet for gamle fodboldskader i begge ben og eftervirkningerne af et blødende mavesår.
- Ingen af os fatter helt, hvordan det går til. Men vi føler os raske og kan omsider få en ordentlig nattesøvn.


Læs også artiklen "Vi helbreder ved tankens kraft" - klik her


Af JØRN RASMUSSEN
Foto: Henrik Bjerregrav

Udviklet af DiaVision | Gravlevvej 6 Gravlev | 9520 Skørping | Tlf +45 98375225 (man/ons: 8.00-9.00)  |